Framtiden för X1Sverige (och en nyårshälsning)

Nu när 2015 snart är slut går X1Sverige in på sitt tredje levnadsår. Sedan vår start sommaren 2014 har vi vuxit rejält och lockar fler läsare än någonsin tidigare, vilket givetvis gör oss otroligt glada och tacksamma. Vi kommer att fortsätta jobba för att leverera välskrivet, personligt material kring allt som rör Xbox One.I samband med årsskiftet passar vi även på att göra ett par förändringar i vårt upplägg. Ett av våra mål är att framöver kunna satsa mer på egenproducerat videomaterial i form av recensioner, Let’s Play-klipp och annat. Detta är en satsning som kommer att rullas ut successivt under året men vi hoppas på att kunna börja inom en väldigt snar framtid.

Den andra förändringen som kommer att ske är förmodligen den största. Från och med den 1 januari 2016 kommer vi på X1Sverige att sluta med siffersatta betyg i våra recensioner. Anledningen till detta är att vi anser att siffersatta betyg tar för mycket uppmärksamhet från själva texten.

Många väljer att skrolla genom texten för att se vilken siffra som väntar i slutet av recensionen och bedömmer spelet efter den. Att koka ned summan av en skriven text till en siffra ger inte rätt bild av spelet och därför väljer vi nu att slopa dem helt och hållet.

Sammanfattningen med största plus och största minus kommer att finnas kvar precis som vanligt för att skina lite extra ljus på de viktigaste punkterna i recensionen men någon siffra kommer ni inte att finna i botten längre.

Istället kommer betygssystemet att ersättas av två olika symboler. De spel som visar sig vara bättre än vi väntat oss och som levererar en upplevelse utöver det vanliga och som vi verkligen rekommenderar kommer att belönas med en silverfärgad symbol.

Om ett spel är ännu bättre och verkligen är ett spel som alla bör spela även om de inte gillar genren och som vi misstänker kommer att stå sig som ett av årets bästa spel kan det bli belönat med en guldsymbol. Denna symbol kommer vi att vara extremt snåla med att dela ut och enbart belöna till de absolut största topptitlarna på marknaden. Här nedan kan ni se hur dessa nya symboler ser ut.

SilverloggaGuldlogga
Vi hoppas att detta nya system ska uppskattas av er läsare och även få fram nyanserna i varje enskild recension ännu mer.

Med dessa ord återstår det bara för oss på redaktionen att önska er alla ett riktigt gott nytt år!

2016, bring it on!

 

About the author

David Wahlström

Från nyhetsredaktör på svenska Eurogamer, till redaktör på PSSverige och nu chefredaktör på X1Sverige! David är en kameleont när det kommer till spelande och går dit spelen finns. Hans motto är att "ett bra spel är ett bra spel, oavsett genre".

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*