Hårdvarurecension: Polk Striker ZX

Ett nytt headset från Polk har nått marknaden. Striker ZX följer upp de lyckade, men något problemdrabbade, 4Shot. Frågan är om dessa lurar som har ett betydligt lägre pris kan rätta till felen med 4Shot?

Striker ZX ligger prismässigt på dryga tusenlappen, vilket är 5-600 kronor lägre än 4Shot. Designmässigt skiljer de sig också åt en hel del och det första jag märker när jag testar Striker är hur otroligt lätta de är. Det dröjer inte många sekunder innan jag faktiskt glömmer att jag ens har dem på mig, de är faktiskt så lätta.

Polk Striker ZX 3
Designen på själva headsetet är också riktigt trevlig då Striker ZX precis som 4Shot utan problem kan användas som ett par vanliga hörlurar för musik utan att det ser konstigt ut. Det headset vi fick hemskickat för att testa går i färgerna vit och orange med inslag av grått. Färgvalet känns modernt och snyggt och lyckas med konststycket att sticka ut och smälta in på samma gång.

Det viktigaste när det gäller ett headset är dock som alltid ljudkvaliteten. Är det bra ljud i Striker-lurarna och hur fungerar mikrofonen? Jag kan glädjande nog berätta att mikrofonen, som var den största missen med 4Shot, har fixats till ordentligt. Den är placerad på den vänstra kåpan och kan med enkelhet dras ut till önskad placering.

Inledningsvis kan det kännas en smula riskabelt att dra ut mikrofonen då den sitter ganska hårt. Detta är dock något positivt i slutändan då det innebär att mikrofonen sitter stabilt oavsett hur långt jag drar ut den. Chattnivåerna fungerar bra och under min tid med lurarna har jag inte haft några problem med att göra mig förstådd för mina medspelare.

Polk Striker ZX 1

När det gäller själva spelljudet är det mesta också riktigt bra. Det finns, precis som med 4Shot, fortfarande vissa problem med basen, som inte riktigt erbjuder det tryck jag är ute efter. Diskanten och mellanregistret är dock oklanderligt.

I vanlig ordning har jag testat headsetet med en rad olika titlar för att få bästa möjliga uppfattning om ljudet. Det rör sig om ett stereoheadset och alltså inget surroundljud men ljudmixen är ändå så pass bra att jag med enkelhet kan höra tydligt från vilket håll olika ljud kommer från.

I nyversionen av Resident Evil (recension kommer vid ett senare tillfälle) sitter jag ständigt på min vakt när obehagliga ljud kommer från alla tänkbara håll och när jag bränner gummi i Forza Horizon 2 får jag en härlig blandning av motorljud och spelets soundtrack som strömmar från högtalarna i min Ferrari.

Polk Striker ZX 2

Trots att basen som sagt lämnar en del att önska måste jag ändå ge Polk Striker ZX en köprekommendation. Med tanke på den låga prislappen erbjuds det ett riktigt bra headset med en, för det mesta, välbalanserad ljudmix, en bra mikrofon och enklast möjliga inkoppling. De är också rejält snygga, om än något plastiga. Har du en tusenlapp som ligger i fickan och bränner samtidigt som du är på jakt efter ett nytt headset kan du med gott samvete investera i Polk Striker ZX.

Största +
Läcker design
Bra mikrofon
Otroligt lätta

Största –
Basen är en liten besvikelse
Kan kännas något plastiga

8av10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *