Hårdvarurecension: PowerA Fusion

En extra handkontroll är ofta ett självklart köp till ens konsol. Oavsett om du vill spela FIFA i soffan med din bästa vän eller om barnen ska få prova på att lära sig själva brukar det ofta leda till inköp av en ny handkontroll.

fusion1

Microsofts egna handkontroller ligger runt 550 kronor i pris, vilket kanske inte låter som någon högre summa men som kan vara en rejäl investering för många. Som tur är finns det ett flertal alternativ från tredjepartstillverkare och handkontrollen Fusion från PowerA är en av dessa.

Det största försäljningsargumentet med denna handkontroll är att den, likt Microsofts egen Elite-kontroll, har stöd för utbytbara styrspakar. Tre olika uppsättningar följer med i kartongen och bjuder på både konvexa och konkava ytor samt olika storlekar för att kunna tilltala så många som möjligt.

Användning och byte av dessa fungerar väldigt smidigt och enkelt och det känns skillnad på att använda dem och jag lär mig snabbt vilka spakar som passar bäst till olika typer av spel. Tyvärr har handkontrollen vissa problem när det gäller dödzonerna för styrspakarna som gör att jag snabbt stöter på problem, bland annat med siktet i förstapersonsskjutare.

fusion2Inspirationen från tidigare nämnda Elite-kontroll gör sig också påmind på handkontrollens baksida. Där finner vi två programerbara extraknappar som kan ställas in på flertalet olika sätt. Detta gör att kontrollmöjligheterna öppnas upp utan att handkontrollens design känns rörig eller ihopträngd.

Justerbara axelknappar och en välfungerande rumble-funktion rundar av finesserna med Fusion-kontrollen och överlag fungerar de flesta väldigt bra. Nackdelen med alla dessa finesser och funktioner är att kontrollen är sladdbunden. Vi får förvisso en flätad kabel som känns gedigen och som säkerligen tål en hel del men det känns ändå som ett rejält minus att PowerA inte kunnat stoppa in ett laddningsbart batteri i handkontrollen.

Designmässigt påminner kontrollen som andra Xbox-kontroller med den rejäla skillnaden att den känns otroligt plastig. Handtagen känns glatta och hela produkten ger intrycket av att vara en billig kopia. Det rör sig förvisso om ett alternativ till de officiella handkontrollerna med en betydligt lägre prislapp så detta är kanske inte helt oväntat. Men med tanke på de funktioner som handkontrollen erbjuder hade jag gärna sett en snäppet högre prislapp och en bättre produktionskvalitet.

fusion3

Om du inte har något emot en sladdbunden kabel finns det betydligt värre handkontroller du kan köpa hem. Samtidigt finns det också bättre alternativ på marknaden. Fusion får minus för sin design och dödzonerna i styrspakarna men vinner pluspoäng för sina många finesser och överkomliga prislapp.

Största +
Många smidiga funktioner
Lågt pris

Största –
Plastig design
Sladdbunden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *