Hårdvarurecension: Turtle Beach XO Seven

Efter att ha avnjutit de briljanta 4Shot-lurarna från Polk Audio var min ribba högt satt när det gäller headsets för Xbox One. In på arenan kliver då välkända Turtle Beach, med sina XO Seven, som en av deras premium-modeller. Har dessa lurar tillräckligt med kräm i sig för att konkurrera med Polk?

3000x3000-XOSEVEN-angled-right-side mic-HRDet första jag reagerar på när jag packar upp XO Seven-lurarna är hur gedigna de känns. De är inte lika läckra rent designmässigt som 4Shot-lurarna men jag konstaterar snabbt att de rent utseendemässigt är själva definitionen av hur jag anser att ett gaming-headset ska se ut. De är inte fula på något sätt utan blandar svart och grönt i traditionell Xbox-anda. Det är kanske inget headset jag skulle ha på mig ute på promenad, som 4Shot, men möjligheten finns om jag skulle vilja det, vilket är välkommet.

Formmässigt är XO Seven rent förträffliga. De är precis lagom tunga och vilar stabilt och bekvämt på huvudet utan att det blir ansträngande för nacken efter ett par timmars spelande. Kåporna är bekväma och täcker mina öron perfekt och skapar en härligt isolerande känsla.

Mikrofonen är löstagbar, vilket jag uppskattar då jag enkelt kan plocka bort den när jag inte vill chatta med andra spelare och bara avnjuta spelljudet. Och ljudet som strömmar ur XO Seven är kort och gott ganska enastående.

3000x3000-XOSEVEN-straight-on-HRXO Seven är ett par stereolurar, men lyckas lura mig att de kör surround-ljud gång på gång. En perfekt balans mellan de två lurarna gör att jag kan urskilja vart minsta lilla ljud kommer från utan att ha fel en enda gång.

I Ryse: Son of Rome hör jag hur brinnande pilar viner kring mitt huvud och hur barbarer är på väg att anfalla mig bakifrån. Sprakande eldar och stampande fötter får mig att känna mig som en romersk legionär mitt på slagfältet.

I Forza Motorsport 5 hör jag hur motorn i min monsterbil varvar upp på några tiondelars sekunder. Varje kraftig inbromsning känns mer intensiv och varje krock i hög hastighet känns mer skräckinjagande tack vare ljudet från XO Seven-lurarna.

3000x3000-XOSEVEN-headband-ear-cushions-HRMixen mellan bas, mellanregister och diskant är kort och gott strålande och kryssar i alla tänkbara rutor för vad jag önskar av ett headset. Den mullrande basen kommer till sin rätt i spel som Battlefield 4 eller tidigare nämnda Ryse, samtidigt som diskanten och mellanregistret får fritt spelrum i titlar som Watch Dogs eller FIFA 14.

Vid ett fåtal tillfällen har jag stött på problem med att ljudet försvinner under bråkdelen av en sekund, vilket är lite trist. Detta kan dock bero på att lurarnas enda strömkälla är min handkontroll. XO Seven ansluts nämligen precis som Polk 4Shot och Turtle Beach XO Four direkt till handkontrollen via en sladd. De är alltså inte helt trådlösa, men det är tillräckligt nära.

XO_SEVEN_Package_PhotoSladdens längd är generös utan att vara överflödig. Jag har inte mängder av sladd liggandes i knät när jag spelar men samtidigt behöver jag inte heller hålla handkontrollen under hakan för att kunna ha lurarna inkopplade.

Med en prislapp på drygt 1500 kronor är Turtle Beach XO Seven ett riktigt kap. Vill du investera i ett par rejäla lurar utan att behöva punga ut över 2000 spänn är XO Seven bland det absolut bästa du kan välja. Turtle Beach är kända för att leverera headsets av högsta kvalité och XO Seven är verkligen inget undantag. De är nämligen de bästa lurar jag testat till Xbox One hittills.

Största +
Ljudkvalitén är fantastisk
Oerhört bekväma
Löstagbar mikrofon

Största –
Inget surround-ljud

9av10

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *