Recension: Borderlands: Game of the Year Edition

Det första jag möts av när jag startar upp denna nyversion av Borderlands är en “annons” för att förhandsboka Borderlands 3. Den nya, hett efterlängtade delen i serien släpps till hösten och självklart vill utgivarna att det skall förhandsbokas så mycket som möjligt. Ändå tycker jag det känns ganska girigt att kasta ett kommande spel i ansiktet på mig när jag nu dragit igång ett nytt.

Med det ur vägen kan vi gå vidare till trevligare saker. Oavsett om du aldrig rört serien tidigare eller om du är en veteran Vault Hunter är denna nyversion en härlig bekantskap, som drar upp den grafiska presentationen från originalet med högre upplösning och bilduppdatering. Samtidigt packas en hel hög med DLC in för att erbjuda den ultimata versionen av Borderlands.

Om du inte är bekant med serien är Borderlands den ursprungliga loot-shootern. Titlar som Destiny och Anthem har på senare tid tagit över rampljuset för denna genre men Borderlands var den första titeln som blev en stor framgång och som därefter bjudit på två uppföljare och en spin-off.

En stor del av marknadsföringen inför den ursprungliga lanseringen handlade om de hundratusentals vapen som fanns tillgängliga att samla på sig. Detta visar sig vara ett starkt argument även idag. Även om Borderlands 2 även idag överträffar originalet på i princip alla plan är det första Borderlands fortfarande värt att upplevas, om så bara för att se vart allting startade.

Borderlands bjuder än idag på otroligt underhållande förstapersonsskjutande som kan avnjutas antingen på egen hand eller tillsammans med upp till tre andra och det är det sistnämnda alternativet som är att föredra, i allra högsta grad. Miljöerna är aningen tråkiga jämfört med vad som skulle erbjudas i uppföljarna men vi får åtminstone stifta bekantskap med Claptrap för första gången. Oavsett om du älskar eller hatar Claptrap var det här han gjorde sin debut.

Borderlands: Game of the Year Edition må vara en märklig titel då spelet är dryga årtiondet gammalt nu men det är likväl en upplevelse väl värd att ta del av. Har du redan lagt dussintals eller hundratals timmar på originalversionen och deras expansioner är det kanske inte värt att hoppa in igen men om du är ny i serien är det ett fantastiskt ställe att börja på. Och om du redan spelat sönder originalet kan du alltid förhandsboka Borderlands 3, direkt när du startar detta.

Största +
En nyversion av en klassiker
Hundratusentals vapen
Claptrap

Största –
Claptrap (?)
Inga direkta nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *