Recension: Disney Infinity 3.0 – Marvel Battlegrounds

Efter att sedan lansering ha fokuserat främst på Star Wars i Disney Infinity 3.0 har det nu blivit dags för Marvels superhjältar och skurkar att kliva tillbaka ut i rampljuset. Spelets nya Play Set, Marvel Battlegrounds, ställer flera av Marvels karaktärer mot varandra och lyckas även med konststycket att erbjuda en helt ny genre i Disney Infinity 3.0.

Battlegrounds 2Handlingen i Marvel Battlegrounds är relativt simpel men fyller sin funktion på en gång. Någon har skapat ondskefulla robotkopior av Hulk, Groot och flera andra hjältar. För att stoppa dem från att förgöra världen gäller det för Captain America och hans följeslagare att slå dessa robotar sönder och samman och även hitta den som ligger bakom det hela.

Spelmässigt påminner det hela om en färggladare, något förenklad version av Diablo-serien. Kameraperspektivet har flyttats upp och jag följer nu mina karaktärer från ovan istället för bakifrån. Det handlar fortfarande om att främst smiska fiender till höger och vänster men det hela upplägget har fått en starkare “brawler”-känsla vilket är välkommet. Det känns inte som att detta är en expansion till Disney Infinity 3.0 utan det känns mer som ett helt eget spel, främst tack vare det nya perspektivet.

Lyckligtvis fungerar upplägget riktigt bra och jag har hela tiden kul när jag ensam eller tillsammans med andra pucklar på plåtversioner av Marvels hjältar. Möjligheterna att spela med andra spelare har också utökats rejält då vi nu för första gången i seriens historia kan spela fyra spelare samtidigt. Detta hade lätt kunnat tippa över i totalt kaos men utvecklarna håller hela tiden galenskaperna på en hanterbar nivå även om det emellanåt händer otroligt mycket på skärmen samtidigt. Avsaknaden av ett onlineläge är dock lite trist.

Battlegrounds 1Kampanjen är dessutom precis lagom lång och innehåller tillräckligt med spännande nyheter för att det ska vara värt att spela om den åtminstone en runda till. Tillsammans med denna nya expansion har vi självklart också fått ett gäng nya figurer, som alla är värda ett omnämnande.

Först och främst har vi en ny variant av Captain America, vars nya design påminner en hel del om Steve Rogers utseende i den kommande Cap-filmen som bär undertiteln Civil War. En annan karaktär från den kommande filmen som gör Infinity-debut är Black Panther, som är den kanske läckraste av alla de nya figurerna.

Vi får även chansen att leka med The Vision och Ant-Man som presenterades för den breda allmänheten förra året, den förstnämnde i Avengers: Age of Ultron och den andre i sin egen film. Spider-Man dyker också upp i sin ikoniska, svarta symbiot-dräkt.

Utöver dessa nytillskott kan samtliga tidigare Marvel-figurer användas i spelet vilket är mycket välkommet. Minst lika välkommet är möjligheten att låna och hyra karaktärer som du kanske inte äger i fysisk form vilket gör att även den som bara äger ett fåtal figurer kan få prova på större delar av spelets karaktärsgalleri.

Battlegrounds 3Överlag är Marvel Battlegrounds en riktigt trevlig expansion som gör något nytt med Disney Infinity-serien. Disney har redan meddelat att det inte blir något Infinity 4.0 i år utan att förra årets upplaga kommer att breddas med flera nya Play Sets och att det hela ska bli mer av en plattform för olika upplevelser. Detta känns helt klart som rätt väg att gå och om Marvel Battleground är någon fingervisning går serien en ännu ljusare framtid till mötes.

Största +
En helt ny genre för serien
Stöd för fyra spelare samtidigt
De nya figurerna

Största –
Stridsmekaniken är inte särskilt djup
Inget onlineläge

About the author

David Wahlström

Från nyhetsredaktör på svenska Eurogamer, till redaktör på PSSverige och nu chefredaktör på X1Sverige! David är en kameleont när det kommer till spelande och går dit spelen finns. Hans motto är att "ett bra spel är ett bra spel, oavsett genre".

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*