Recension: Steep: Road to the Olympics

Det har gått ganska många månader sedan jag besökte de snöklädda bergstopparna i Ubisofts Steep. Vintern uteblev i princip här i Sverige förra året (åtminstone i söder) så jag glömde bort Steep lite grann, ärligt talat. Nu är spelet dock tillbaka med en matig expansion, precis lagom för att börja bygga upp hypen inför OS i Sydkorea som drar igång i februari 2018.

OS1När jag drar igång Road to the Olympics slås jag direkt av faktumet att expansionen faktiskt innehåller ett mer linjärt och strukturerat karriärsläge. Jag får skapa en karaktär (eller åtminstone välja en profilbild) som jag sedan ska ta genom träningar, kvalifikationer och allt som hör till för att nå målet och få tävla inom de olika snowboard-grenarna i OS, inklusive Big Air, som gör sin debut i olympiska sammanhang nästa år.

Det hela utspelas i form av en rad olika tävlingar där jag får kvalificera mig och bygga upp min teknik i de olika grenarna samtidigt som en lugn berättarröst försöker driva någon form av halvslappt narrativ framåt. Spelmekaniken kommer verkligen till sin rätt i detta läge då jag får slipa min karaktärs skicklighet genom en rad olika tävlingar innan OS drar igång.

OS3Tyvärr stannar karriärsläget vid just snowboard. Det finns fler grenar att tävla i inklusive storslalom och Super G men dessa är begränsade till just enskilda tävlingar, vilket är lite trist. Som tur är får vi ett par nya bergsmassiv att leka på även utanför de officiella tävlingarna. OS-backarna i Pyeongchang  finns naturligtvis representerade men vi får även utforska Japans berg där flertalet träningsorter ligger.

Expansionen kan kännas lite fattig sett till innehållet i karriärsläget då det går att slutföra på en handfull timmar. Men med tanke på att helt nya bergsmassiv med potentiellt ändlösa utmaningar finns att avnjuta gör det inte så mycket. Karriärsläget är ett trevligt avbrott från den annars ganska avslappnade känslan som Steep erbjuder. Dess storhet ligger fortfarande i att börja högst uppe på ett berg och sedan färdas nedåt i sin egen takt och bara beundra den vackra natur som fortfarande existerar i världen.

OS1Som officiell OS-expansion hade jag gärna sett lite fler grenar inkluderade och en maffigare upplevelse men som Steep-expansion överlag fungerar Road to the Olympics alldeles utmärkt och lär hålla mig sysselsatt fram tills att de Olympiska Spelen i Pyeongchang drar igång.

Största +
Ett riktigt karriärsläge
Spännande tävlingar
De nya bergen

Största –
Få nya grenar
Varför så stort fokus enbart på snowboarding?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *