En trio förhandstittar

Efter en mindre period av speltorka är vi i skrivande stund bara dagar från att stortitlarna börjar skölja över oss i en ström som inte verkar sluta förrän runt maj-juni. Då flera topptitlar väntar runt hörnet har även demoversioner, beta-versioner och andra smakprov börjat dyka upp så vi tänkte helt enkelt samla tre av dessa som vi på redaktionen har testat under de senaste veckorna för att berätta vad som är att vänta.

1. For Honor

Först ut har vi Ubisofts vapenbaserade multiplayerfest For Honor, som faktiskt bara är en vecka från lansering då spelet släpps den 14 februari. I For Honor får vi se vad som skulle hända om samurajer, vikingar och medeltida riddare drabbade samman på slagfältet. Häromveckan testade jag på spelets slutna beta och fick då testa på flertalet spellägen och de olika klasserna i spelet. Som den Japan-älskare jag är spenderade jag mest tid i rollen som samuraj och lät mitt katana göra processen kort med mina fiender.

Det största spelläget i For Honor låter åtta mänskliga spelare strida om olika kontrollpunkter tillsammans med flertalet datorkontrollerade krigare, inte helt olikt Titanfall. Här bjuds det på bombastiska strider där jag verkligen känner mig som en krigshjälte när jag hugger ned fiender på löpande band.

FH_Screen_Action_The_Kensei_E3_160613_230pm_1465808452Trots detta är det de mindre spellägena som fångade mig mest. Duell-läget där jag ensam möter en enskild motståndare i “bäst av 5”-matcher är den absoluta favoriten. Att stå som samuraj framför en viking med en enorm yxa och försöka läsa av varandras rörelser på ett slagfält under en tidig morgon där dimman fortfarande ligger kvar är otroligt stämningsfullt och lämnade mig med mersmak. Jag hoppas bara att enspelarkampanjen levererar en lika bra upplevelse.

Om du är nyfiken på For Honor kan du testa på den öppna betan nu till helgen, precis lagom innan spelet släpps nästa vecka.

2. Ghost Recon Wildlands

Vi går vidare till ytterligare en Ubisoft-titel, denna gång rör det sig om Ghost Recon-seriens efterlängtade återkomst. Efter Ghost Recon: Future Soldier har serien gjort en rejäl omvändning och har gått från linjära uppdrag med futuristiska inslag till en enorm öppen spelvärld där en grupp på fyra soldater ska störta en knarkkartell i Bolivia.

GRW_SCREENSHOT_Preview_Event_11_4K_NO_LOGO_1485338635Efter den gångna helgens slutna beta har jag definitivt lämnats med mersmak även om jag är lite orolig över vissa delar. Upplägget med den öppna världen och fokus på samarbete för fyra spelare lockar rejält och den enorma kartan lär hålla spelare sysselsatta under lång tid framöver. Samtidigt har betaversionen problem med bilduppdateringen och screen tearing samtidigt som det faktiskt inte ser jättebra ut, rent grafiskt. Ubisofts team har dock en månad på sig att putsa till spelet så gott de kan och även om presentationen lämnar en del att önska är själva spelmekaniken solid på alla sätt och vis. Jag ser fram emot att befria Bolivia från dess knarkkungar när spelet släpps den 7 mars.

3. Yooka-Laylee

Sist men inte minst har vi något som bryter av från de realistiska, våldsamma upplevelser vi nämnt tidigare. Yooka-Laylee är nämligen något så uppfriskande som ett Kickstartat, färgglatt plattformsäventyr från hjärnorna bakom Banjo-Kazooie.

YookaLayleeYooka-Laylee släpps den 11 april och ser ut att bjuda på plattformande av den gamla skolan. Efter att ha spenderat en del tid med spelets Toy Box-demo har jag fått en känsla för kontrollen och spelets ton överlag och det känns kort och gott som ett nytt Banjo-Kazooie med nya huvudrollsinnehavare. Spelet är extremt färgstarkt och fullt av charm. Demoversionen visar bara en bråkdel av vad som kommer att finnas med i det kompletta spelet men det är fullt tillräckligt för att få mig att sukta efter mer.

Bilduppdateringen i denna tidiga version lämnar en del att önska men detta lär säkerligen vara fixat lagom till lanseringen om drygt två månader.

Detta är alltså bara några av de storspel som vi har att se fram emot på horisonten. Vi har även Sniper Elite 4, Mass Effect Andromeda och en rad andra titlar på gång. Vilket ser du mest fram emot?

About the author

David Wahlström

Från nyhetsredaktör på svenska Eurogamer, till redaktör på PSSverige och nu chefredaktör på X1Sverige! David är en kameleont när det kommer till spelande och går dit spelen finns. Hans motto är att "ett bra spel är ett bra spel, oavsett genre".

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*