One Piece: Pirate Warriors 4

Koei Tecmo har under åren spottat ur sig så många delar i sina olika Warriors-serier (även känt som Musou-serierna) att det kan vara svårt att hålla reda på dem alla. Dynasty Warriors är fortfarande urfadern men seriens upplägg har implementerats på allting från Zelda, Fire Emblem och Fist of the North Star till Gundam och One Piece. Just den sistnämnda spinoffen, Pirate Warriors, har visat sig vara bland de mer framgångsrika och nu är den efterlängtade fjärde delen äntligen här.

One Piece: Pirate Warriors 4 erbjuder precis vad fans av serien kan förvänta sig: tonvis av kaosartade slagsmål mellan seriens hjältar och skurkar, med en hel hög av generiska fiender som kommer emellan. Det är ingen revolutionerande eller knappt evolverande tolkning av upplägget men om du vet vad du ger dig in på kommer du ha många timmars nöje att vänta.

Spelets berättelse börjar förhållandevis tidigt i animens story för att lägga grunden till vad som komma skall. Det dröjer dock inte lång stund innan berättelsen plötsligt har hoppat fram hundratals avsnitt och nästan börjar komma i kapp dess animerade förlaga.

Problemet är dock att om du inte redan sett alla 900+ avsnitt av animen eller läst de nästan 100 volymerna av mangan så är risken stor att du fattar ganska exakt ingenting av vad som pågår. Pirate Warriors 3 berättade historien från början och det var således enklare att hänga med i svängarna men i denna fjärde del har händelser komprimerats så till den milda grad att jag finner mig själv helt utzonad så fort det skall förklaras vad som händer.

Om du har överseende med detta bjuds det dock på så mycket utdelat animespö att hälften förmodligen hade kunnat fylla ett halvdussin spel. Luffy och hans kompanjoner genomför specialattacker som stundtals är så spektakulära att jag nästan tror att en gum gum-näve ska fara genom rutan och slå mig ut genom väggen. Den rena mängd spelbara karaktärer är smått galen och när du lägger till alla deras utvecklingsmöjligheter blir det svårt att välja vem jag ska spela som, än mindre vem som blir favoriten.

Annars är det alltså ett ganska traditionellt Musou-upplägg som erbjuds. De olika kartorna har kontrollpunkter, flaskhalsar och fiendebefästningar att besegra, helt i genrens anda. En av nyheterna som dyker upp är möjligheten att demolera hela byggnader men det känns mer som en kul grej snarare än något som faktiskt påverkar hur jag spelar.

Saker och ting är bättre med vänner, sägs det och One Piece: Pirate Warriors 4 är inget undantag. Att spela tillsammans med någon gör upplevelsen ännu mer njutbar och det är riktigt roligt att dela ut smisk som något av seriens många legendariska radarpar.

One Piece: Pirate Warriors 4 är kanske inte det bästa Musou-spelet. Det är nog inte ens det bästa i denna spinoff-serie (det är fortfarande trean) men det är likväl en vansinnigt underhållande actiontitel som passar perfekt när man vill koppla bort hjärnan och bara dela ut stryk till ett gäng kreativt designade pirathövdingar.

Största +
Härligt överdriven action
Charmiga karaktärer
Uppgraderingsförmågorna

Största –
Berättelsen är obegriplig för alla förutom fansen
Få egentliga nyheter

About the author

David Wahlström

Från nyhetsredaktör på svenska Eurogamer, till redaktör på PSSverige och nu chefredaktör på X1Sverige! David är en kameleont när det kommer till spelande och går dit spelen finns. Hans motto är att "ett bra spel är ett bra spel, oavsett genre".

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*