One-Punch Man: A Hero Nobody Knows

One-Punch Man är en anime vars upplägg är precis lika simpel som dess titel. Det handlar om en värld av superhjältar och superskurkar, där en man vid namn Saitama har tränat upp sig och blivit så stark att han kan besegra vilken motståndare som helst med ett enda slag. Nu har Saitamas värld blivit spel.

Web-serien och den efterföljande animen One-Punch Man är ganska unik då den inte bara erbjuder spektakulära slagsmål mellan överjordiskt mäktiga varelser utan främst eftersom vi får följa Saitamas frustrerade vardag. Eftersom han är så otroligt stark har Saitama nämligen blivit aningen frustrerad och längtar efter en kamp som kan utmana honom ordentligt.

I spelversionen märks den här satiriska bilden av superhjältar inte av fullt lika mycket, dessvärre utan det som erbjuds är en arenafighter med en viss grad utforskande. Jag börjar kampanjläget med att skapa en egen hjälte och därefter börja ta mig an uppdrag för att göra ett namn för mig själv. Det finns nämligen en väldigt tydlig hierarki i superhjältevärlden och det ska mycket till innan jag får börja rädda världen på egen hand.

De uppdrag jag tar mig an handlar nästan uteslutande om att slå folk på käften och detta blir snabbt ganska enformigt då spelets stridssystem är oväntat sparsmakat. Det är fullt funktionsdugligt på alla sätt men det saknar djupet som får mig att vilja lära mig allting utan och innan. Samtidigt blir fighterna aldrig fullt lika spektakulära som i till exempel My Hero One’s Justice- eller Kill la Kill-spelen.

För att vara ett spel med titeln One-Punch Man är Saitamas medverkan tyvärr högst begränsad men varje gång han dyker upp fylls jag av glädje. Det räcker dock inte att kunna låsa upp olika karaktärer, spela online mot andra eller harva genom kampanjen för att spelet ska lyfta till några högre höjder.

Presentationsmässigt är spelet väldigt troget sin anime-förlaga och alla karaktärer ser ut och låter precis som de ska. Tyvärr är miljöerna relativt simpla och detaljfattiga och bilduppdateringen kan störtdyka under korta ögonblick utan någon märkbar anledning.

När det kommer till fightingspel baserade på anime finns det med andra ord betydligt bättre alternativ att välja på där ute, särskilt då My Hero One’s Justice 2 står och trampar ute i hallen. Är du ett stenhårt fan av One-Punch Man kan det vara värt att kolla in A Hero Nobody Knows men om det är riktigt bra animeaction du är ute efter kan du hitta något bättre.

Största +
Grafisk stil trogen förlagan
Delar av animens humor finns kvar

Största –
Blir snabbt enformigt
Trista miljöer
För lite Saitama

About the author

David Wahlström

Från nyhetsredaktör på svenska Eurogamer, till redaktör på PSSverige och nu chefredaktör på X1Sverige! David är en kameleont när det kommer till spelande och går dit spelen finns. Hans motto är att "ett bra spel är ett bra spel, oavsett genre".

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*