Recension: Attack on Titan 2: Final Battle

Förra året släpptes Attack on Titan 2, ett spel som på ett otroligt framgångsrikt sätt byggde vidare på den grund som det första spelet satte ett par år tidigare. Samtidigt fick vi en spelbar skildring av animeseriens andra säsong, vilket många välkomnade.

Nu har en reviderad version av Attack on Titan 2 anlänt med undertiteln Final Battle och denna gång får vi ta oss an den tredje säsongen av animen, vilket för med sig en hel del stora nyheter.

För det första får vi alltså följa händelserna i säsong 3 och om du har sett serien eller läst mangan vet du att denna del av berättelsen inte saknar dramatiska ögonblick. Introduktionen av den smått galne Kenny och hans gäng skakar om världen i Attack on Titan och för första gången finns det fiender för Eren Jaeger och hans gäng som inte är meterhöga känslokalla monster.

Det faktum att dessa karaktärer introduceras innebär att en ny typ av skjutvapen blir tillgängliga och det är här den stora spelmekaniska förändringen ligger då karaktärerna inte längre är låsta till svärd för att dräpa titaner. Den spelmekaniska variationen blir betydligt högre och det är en fröjd att få utforska dessa nya vapen.

I övrigt är denna uppgradering i mångt och mycket mer av det som kommit före. Kontrollen kan fortfarande vara lite knepig emellanåt, främst när det kommer till kameran men efter ett par minuter svingar jag runt likt en steampunk-version av Spider-Man och dräper titaner till höger och vänster. Berättelsen från den tredje animesäsongen är spännande och full av vändningar och intriger men återigen har den kokats ned avsevärt så om du inte har sett serien kan det ibland vara svårt att hänga med.

Överlag är detta en uppgradering som är väl värd att investera i för alla fans av Attack on Titan. Om du vill veta mer om vad jag tycker om det huvudsakliga upplägget och mekaniken i spelet är du välkommen att kolla in recensionen av Attack on Titan 2.

Största +
Gott om nytt innehåll
De nya vapnen skapar massor av variation
Fortfarande en episk spelupplevelse

Största –
Aningen dyrt för det som egentligen är ett expansionspaket

About the author

David Wahlström

Från nyhetsredaktör på svenska Eurogamer, till redaktör på PSSverige och nu chefredaktör på X1Sverige! David är en kameleont när det kommer till spelande och går dit spelen finns. Hans motto är att "ett bra spel är ett bra spel, oavsett genre".

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*