Recension: Team Sonic Racing

Efter många års väntan och längtan är Sonic tillbaka bakom ratten i ett nytt racingspel. Borta är de andra Sega-karaktärerna från det förra spelet och även de transformerande fordonen saknas. Ändå erbjuder Team Sonic Racing tillräckligt många nyheter för att sticka ut från mängden.

Det är länge sedan Sonic Racing-spelen sågs som simpla Mario Kart-kloner. Serien har genom sina två tidigare delar etablerat sig som ett fullgott alternativ som fokuserar på helt andra saker, även om många likheter givetvis finns.

Fokuset i denna version är, som namnet antyder, att jobba som ett lag. Jag väljer min huvudsakliga förare och kombinerar med två andra karaktärer som jag sedan kan samarbeta med under de olika loppen. Det kan handla om att skicka över föremål till de andra eller ta emot dem, eller att hjälpa en medtävlande som halkat efter genom att låta karaktären köra efter mig för lite högre hastighet. Om vi sedan vill kan denne karaktär använda Slingshot-funktionen för lite extra fart som kanske rentav kan ge en ledning i loppet.

Lag-mekaniken och dess upplägg känns välgenomtänkt och utvecklad och faktum är att hela upplevelsen är byggd kring detta. Bara det gör att Team Sonic Racing sticker ut från mängden men jag önskar att utvecklarna hos Sumo Digital hade behållit karaktärer från andra Sega-titlar och även förvandlingsmekaniken för ytterligare variation men det som finns här räcker ändå gott och väl.

Utöver att tävla som ett lag går det även att uppgradera spelets fordon på en rad olika sätt så att de passar de olika karaktärerna. Systemet har ett visst djup men hade gärna fått vara aningen mer avancerat för att låta mig skräddarsy fordonen exakt efter min smak. Det är dock ett trevligt tillskott som jag välkomnar med öppna armar.

Precis som i föregångarna är det främst i nivådesignen som spelet visar sig från sin bästa sida. Spelets många nivåer är sprängfyllda av kreativitet, alternativa vägar och hemligheter. Det är en fröjd att ta sig an varje ny nivå för att till slut hitta mina favoriter som jag väljer att återkomma till gång på gång.

På Xbox One X flyter spelet utomordentligt bra och ser dessutom riktigt läckert ut. De färgsprakande miljöerna och den medryckande musiken gör sitt bästa för att hålla dig fångad och det fungerar verkligen då timmarna snabbt far förbi i Sonics sällskap.

Team Sonic Racing må sakna vissa bitar som gjorde föregångarna så bra men bidrar å andra sidan med så pass många andra nyheter att det täcker upp gott och väl. Är du sugen på ett färgglatt racingspel av högsta klass till din Xbox One kan du välja betydligt sämre än Team Sonic Racing.

Största +
Vansinnigt läcker presentation
Fantastisk nivådesign

Största –
Inga förvandlande fordon

About the author

David Wahlström

Från nyhetsredaktör på svenska Eurogamer, till redaktör på PSSverige och nu chefredaktör på X1Sverige! David är en kameleont när det kommer till spelande och går dit spelen finns. Hans motto är att "ett bra spel är ett bra spel, oavsett genre".

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*