Recension: Wolfenstein II: The Adventures of Gunslinger Joe

Wolfenstein II är ett av årets bästa spel, helt klart en av mina GOTY-kandidater så möjligheten att få återvända till Machinegames galna värld för mer förstapersonspangande. De tre utannonserade expansionerna har från start sett fenomenalt lovande ut och den första är nu här, titulerad The Adventures of Gunslinger Joe. Som namnet antyder får vi iklä oss rollen som en helt ny hjälte, nämligen den f.d football-spelaren Joe Stallion.

7Förutom ett namn värdigt en actionhjälte från 1980-talet är Gunslinger Joe en mörkhyad man, vilket leder till stora bekymmer när nazisterna tar över USA. Joe benämns som en undermålig mänsklig varelse som är lägre stående än den stolta ariska rasen och han tillfångatas. Redan i spelets inledning lyckas han dock rymma och vad som följer är samma högoktaniga actionfest som The New Colossus bjöd på, på gott och ont.

The Adventures of Gunslinger Joe är betydligt kortare än huvudspelet och kan utan större problem avklaras i en sittning, beroende på vilken svårighetsgrad du föredrar. Expansionen känns dock precis lagom lång för att berätta en intressant historia över sina tre kapitel och eftersom Joe är mörkhyad vågar manuset tackla rasismen på ett mer direkt sätt än i huvudspelet. Tyvärr berättas det mesta av handlingen i form av tecknade stillbilder som känns ganska billiga, vilket dessvärre påverkar narrativets slagkraft en aning.

8Uppdragen är underhållande genom hela kampanjen men miljöerna känns alltför ofta plockade från huvudspelet vilket återigen gör att expansionen känns en smula framstressad. När kaoset som innebär Wolfensteins eldstrider drar igång spelar detta dock ingen som helst roll då det fortfarande är lika vansinnigt underhållande som tidigare. Det uppmuntras fortfarande att spela försiktigt när möjligheten finns men detta är något jag fortfarande struntar i och istället spelar The Adventures of Gunslinger Joe som en gammal hederlig actionrökare av bästa slag och det är här Wolfenstein fortsätter att briljera.

På grund av expansionens kortare längd känns det nästan som en tre timmar lång actionscen, vilket inte på något sätt är negativt. The Adventures of Gunslinger Joe bådar gott för nästkommande delar i The Freedom Chronicles men till nästa del hoppas jag att vi får lite mer varierade miljöer.

Största +
Skjutandet är fortfarande snudd på perfekt
Välskriven berättelse
Gunslinger Joe själv

Största –
Återanvända miljöer
Trista filmsekvenser

About the author

David Wahlström

Från nyhetsredaktör på svenska Eurogamer, till redaktör på PSSverige och nu chefredaktör på X1Sverige! David är en kameleont när det kommer till spelande och går dit spelen finns. Hans motto är att "ett bra spel är ett bra spel, oavsett genre".

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*